Újabb ajándék pontok tőlünk - Most a Letenyének

Rangadóval zártuk a hazi szereplést a bajnokság őszi szezonjának 14.ik fordulójában. A bajnokesélyes Letenye SE látogatott a Léránt Lajos sportcentrumba. Egy nagyon rossz sorozatot akartunk lezárni, hiszen négy meccs óta képtelenek voltunk nyerni.

Ahogy azt előzetesen várni lehetett kiváló mérkőzést játszott a két csapat, nagy iramban és ehhez az osztályhoz viszonyítva taktikailag is magas szinten zajlott a küzdelem. A srácok hellyel-közzel jól alkalmazták az előre megbeszélt taktikát és teljes mértékben uraltuk a meccset. Az első félidőben nekünk voltak nagyobb helyzeteink. A Letenyének is akadtak lehetőségei ugyan de jó volt látni, hogy egy-egy szituációtól eltekintve végig kontrolláltuk a Letenye gyors támadóit és támadásvezetési sablonjait. Sajnos azonban a jó első félidő ellenére is gól nélküli döntetlennel fordultunk.

A második játékrészben azonban egy gyönyörű akció végén, szép és teljesen megérdemelten megszereztük a vezetést. Ekkor a Letenye amennyire tudott újabb fokozatot kapcsolt de abszolút nem volt veszélyes és nagy helyzete sem akadt. A félidő derekán egy pontrúgásból a semmiből egyenlítettek, amely több mint elkerülhető lett volna. Nekünk is voltak lehetőségeink de ezeket, úgy ahogy egész szezonhozban tettük most is rendre kihagytuk.

Ha a vendégek egyenlítő gólja a semmiből jött akkor mit lehet szólni a másodikhoz? Nem csak a semmiből érkezett, helyzet nélkül hanem teljesen érthetően demoralizálta is a csapatot. Sajnos így üres kézzel és letörve vonultunk az öltözőbe a meccs után. Hiába játszunk jól egy bajnokesélyes csapat ellen, hiába vagyunk jobbak náluk, hiába bírjuk végig erővel, hiába vagyunk taktikailag jobbak, ha nem tudjuk végigvinni mind a tizenyegyen a meccset maximális koncentráltsággal, addig saját magunk alatt vágjuk a fát és a nem kicsi erőfeszítéseink feleslegesnek bizonyulnak.

Ez a vereség már morális nyomokat is hagy a csapaton, hiszen lehetetlenség feldolgozni ennyi könnyen és felelőtlenül elhullajtott pontot. Immáron öt meccs óta nem vagyunk képesek nyerni és lecsúsztunk a középmezőnybe.

Az utolsó fordulóban Bakon élet-halál meccset vívunk Vasárnap. Nyernünk kell, hogy a dobogó belátható távolságban maradjon a tavaszi szezonra.

 

ADA Nova SE - Letenye SE 1:2

Gólszerző:

Máyer Gergő

 

Második csapatunk rangadót játszott Zalabaksán ahol még soha nem tudtunk nyerni a 2014-es újjáalakulásunk óta. Szerencsére ez a tény már történelem, hiszen a fiúk tartalékosan is nagyot küzdve 1:0-ra behúzták a meccset és elhoztuk a három pontot Zalabaksáról. 

Az utolsó fordulóban újabb nehéz meccs vár a csapatra, hiszen Tormaföldére látogatunk.

Zalabaksa SE  - ADA Nova SE 0:1

Gólszerző:

Balogh Ádám

 

U19-es csapatunk sajnos győzelmi lehetőséget szalasztott el, hiszen a Letenye ellen ha egy kicsivel jobban játszunk akkor nem kellett volna megelégednünk a döntetlennel hazai pályán. Azonban ezen a találkozón nem állt össze a játékunk így nem érdemeltünk igazán győzelmet.

Kesergésre semmi ok, már 10 pontunk van és Bakon akár győzhet is a csapat a szezon utolsó meccsén.

ADA Nova SE - Letenye SE 1:1

Gólszerző:

Szabó Mihály